Bij ’t Gouden pootje kunt U terecht voor de onderstaande behandelingen. Samen met U wordt er gekeken welke behandeling het beste bij U en Uw hond past. Het tarief zal dus per hond anders zijn.

Honden met een ruwharige vacht worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste laag door haar met wortel en al met de hand verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De ondervacht blijft zitten en wordt zichtbaar. Een hond plukken kan alleen als de vacht “Plukrijp” is, dat wil zeggen, het dode haar laat makkelijk los en is pijnloos te verwijderen met de vingers. Een ruwharige hond kan je 2 tot 4 maal per jaar plukken. Dit kan verschillen per hond. Het is heel belangrijk om een ruwharige hond tijdig te laten plukken anders kan er huidirritatie of jeuk gaan ontstaan.

Bij deze manier van trimmen wordt het haar alleen ingekort. Het enige verschil tussen scheren en knippen is de lengte van de vacht die je laat staan. Honden met een knipvacht zijn bijvoorbeeld: poedels, maltezers, doodles en honden met een vergelijkbaar vachttype. Knippen kun je eigenlijk in ieder gewenst model en lengte. Poedels (krulvachten), maar ook Doodles knip je vaak met een rechte schaar en bijvoorbeeld een Shih-Tzu / Boomer vaak met een effileerschaar dit omdat je zo een natuurlijk effect in de vacht krijgt en de kniplijnen daardoor bijna niet ziet. Scheren wordt gedaan met een tondeuse met verwisselbare scheerkoppen. Deze scheerkoppen zijn er in verschillende afmetingen waarmee je de haarlengte kunt bepalen. Deze variëren van 3 mm tot 32 mm. De honden komen hiervoor variërend van 1 keer in de 6 weken tot 1 keer in de 3 maanden naar de trimsalon.

Bij ontwollen wordt in de ruiperiodes van bijvoorbeeld: Berner Sennenhond, Siberische Husky, Samojeed enzo., de oude loslatende ondervacht verwijderd. Voor een ontwolbehandeling, ook wel de was, week en blaasmethode genoemd, gaat de hond in bad en wordt goed in de shampoo gezet. Dit laten we ongeveer 10 minuten intrekken waardoor alvast loszittende haren 'losgeweekt' worden en bij het uitspoelen van de shampoo een deel van de loszittende haren meekomen. Hierna word de hond helemaal droog geblazen met een krachtige waterblazer. Door de kracht van de waterblazer komt de onderwol goed los en word zo uit de vacht geblazen. De hond wordt dus van zijn onderwol verlost, zonder hier een borstel voor te gebruiken, dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd en de dekharen niet losgetrokken worden. Uw hond kan daarna nog wel wat haar verliezen maar is door deze behandeling eerder door de verhaarperiode heen.

Als een hond met een ontwolvacht niet regelmatig ontwolt wordt, krijg je een te dichte vervilte vacht die voor ernstige huidproblemen kunnen zorgen en soms voor oververhitting vooral in de zomer.

Ook voor kortharige honden en hun baasje kan het een uitkomst zijn om naar de trimsalon te komen. De haargroeicyclus van een kortharige hond duurt circa 4 weken, waardoor ze ongeveer 3 tot 4 cycli per jaar kunnen hebben. Hierdoor kan het lijken alsof een kortharige hond bijna het gehele jaar door in de rui is. Bij deze behandeling wordt de was- en blaasmethode toegepast. Uw hond wordt eerst grondig gewassen, waarna hij/zij goed wordt uitgeblazen met de waterblazer. Hierdoor worden alle dode en/of losse haren verwijderd ik zorg dat er zo min mogelijk een borstel of een kam aan te pas komt, waardoor de nieuw groeiende haren niet losgetrokken of beschadigd kunnen raken. Net als bij het ontwollen kan Uw hond nog wel wat haren verliezen, maar door deze behandeling helpt U Uw hond sneller door de rui periode heen.

Voor puppy's is het belangrijk dat zij op een goede en rustige manier kennis kunnen maken met hoe het werkt in een trimsalon. Trimsalon 't Gouden Pootje biedt daarom gratis een puppykennismaking aan tot 16 weken. Hier heeft Uw hond, het baasje en de trimster zeer veel profijt van tijdens volgende trimbehandelingen. Jong geleerd, is oud gedaan! Tijdens de puppy kennismaking wordt Uw pup rondgeleid in de salon, waardoor hij/zij op een rustige manier kan kennismaken met de materialen die gebruikt worden in een trimsalon, denk hierbij aan, de trimtafel, het bad, maar ook de diverse geluiden, zoals de tondeuse of de waterblazer.