U kunt bij 't Gouden pootje terecht voor de volgende behandelingen. Samen met u bekijken we welke behandeling het beste bij u en uw hond past. Het tarief zal dus per hond verschillen.

Ontwollen

Bij het ontharen wordt tijdens de rui de oude losse ondervacht verwijderd van bijvoorbeeld: Berner Sennenhond, Siberische Husky, Samojeed etc. Voor een wolbehandeling, ook wel de was en blaas methode genoemd, wordt de hond gewassen zodat losse haren “losgeweekt” worden, en een deel van de losse haren mee komt bij het uitspoelen van de shampoo. Hierna wordt de hond helemaal droog geblazen met een krachtige waterblazer. Door de kracht van de waterblazer wordt de ondervacht goed losgelaten en uit de vacht geblazen. De hond wordt zo verlost van zijn ondervacht, zonder hiervoor een borstel te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd wordt en de dekharen niet losgetrokken worden. Als een hond met een verharende vacht niet behandeld word, krijg je een dichte en gematteerde vacht die ernstige huidproblemen en soms overhitting kan veroorzaken.

young-woman-giving-commands-to-boxer-dog-while-walking-on-beach.jpg
A professional is grooming a dog's coat against a monochrome background. The groomer holds his tools in his hands against a pink background with a large dog.

Knippen & Scheren

Bij deze manier van trimmen wordt het haar alleen maar ingekort. Het enige verschil tussen scheren en knippen is del engte van de vacht die je achterlaat. Honden met geschoren vacht zijn o.a.: Poedels, Maltezers, Doodles en honden met een gelijkwaardige vachttype. Je kunt het eigenlijk in elk gewenst model en lengte knippen. Scheren doe je met tondeuse met verwisselbare scheerkoppen. deze scheerkoppen zijn er in verschillende maten waarmee je zelf de haarlengte kunt. bepalen. Deze variëren en van 3mm tot 32mm 

male-cynologist-with-trained-working-dog.jpg

Kort harige honden

Ook voor kortharige honden en hun baasjes kan het een uitkomst zijn om naar de trimsalon tek omen. De haargroeicyclus van een kortharige hond duurt ongeveer 4 weken. waardoor ze ongeveer 3 tot 4 haar cyclus per jaar kunnen hebben. Hierdoor kan het lijken alsof een kortharige hond bijna het hele jaar door in de rui is. bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van de was- en blaasmethode. Uw hond wordt eerst grondig gewassen, waarna hij/zij grondig wordt uitgeblazen met de waterblazer. Hiermee worden alle dode en/of losse haren verwijderd. ik zorg ervoor dat er zo min mogelijk een borstel of kam wordt gebruikt, zodat de nieuw aangegroeide haartjes niet los kunnen trekken of beschadigd raken. Net als bij ontharen kan uw hond nog wat haren verliezen, maar deze behandeling helpt uw hond sneller door de ruiperiode. 

Plukken

Ruw harige honden worden geplukt. Dit houdt in dat de toplaag met de hand met wortel en al wordt verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. De ondervacht blijft en wordt zichtbaar. Je mag een hond alleen plukken als de vacht “plukrijp” is, dat wil zeggen dat de dode haren gemakkelijk loskomen en pijnloos met de vingers kunnen worden verwijderd. Een ruwharige hond komt 2 tot 4 keer per jaar na de trimsalon. 

a-teenage-girl-trains-a-cute-pet-dog-jack-russell-on-the-grass-in-a-doggy-park-in-the-autumn-evening.jpg

Puppy wenbeurt

Voor puppy’s is het belangrijk dat ze op een goede en rustige manier kunnen leren hoe het werktin een trimsalon. Trimsalon ’t Gouden Pootje biedt daarom tot 16 weken een puppy introductie aan. De kosten hiervan zijn €20,- maar bij het maken van een nieuwe afspraak zal deze €20,- bij uw eerst volgende behandeling als korting worden gegeven. Uw hond, het baasje en de trimsalon hebben hier veel baat bij hun volgende trimbehandelingen. Jong geleerd, oud gedaan! Tijdens de puppy introductie wordt uw puppy rondgeleid in de salon, zodat hij/zij rustig kan kennismaken met de materialen die in een trimsalon gebruikt worden, zoals de trimtafel, maar ook de verschillende soorten geluiden. Zoals de tondeuse.